Έφυγε από τη ζωή η Άννα - Έννυ Μαγιάση

Ο Πρόεδρος Πάνος Καραγιάννης και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια της διακεκριμένης δημοσιογράφου και πρώην διευθύντριας του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση Άννας- Έννυς Μαγιάση η οποία έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σε ηλικία 64 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.


Το Ίδρυμα Μπότση έχασε μια πολύτιμη συνεργάτιδα και η ελληνική δημοσιογραφική οικογένεια μια αγαπητή συνάδελφο που την τίμησε δυο φορές εκλέγοντάς την Β Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλο αριθμό ψήφων.


Η Εννυ γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στην Ελβετία, καθώς και Δημοσιογραφία σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα. To 1979 άρχισε να εργάζεται ως ρεπόρτερ στην ΥΕΝΕΔ, έως το 1982, οπότε μετέβη στην εφημερίδα  «Βραδυνή» ως υπεύθυνη του δικαστικού ρεπορτάζ και παρέμεινε στη θέση αυτή έως το Απρίλιο του 1989, που ανεστάλη η έκδοση της εφημερίδας.

Από τον Μάιο του 1989, που ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού  «MEGA», έως το 2001 εργάστηκε στο δικαστικό ρεπορτάζ του σταθμού. Στη συνέχεια και έως τη συνταξιοδότησή της κάλυπτε το δικαστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στον Ρ/Σ «Αθήνα 9,84».


Είχε διατελέσει, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ενώ τιμήθηκε με τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για το ήθος και την επαγγελματικής της πορεία.


Έμπειρη, καταξιωμένη , δυναμική δικαστική ρεπόρτερ, με πίστη στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας η Έννυ Μαγιάση  άφησε το δικό της στίγμα στην δημοσιογραφία . Διακρίθηκε για το ήθος της, τη συναδελφικότητά της και την εντιμότητά της.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β. ΜΠΟΤΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Βασ. Σοφίας 27, Αθήνα
  • 2107245550, 2107239291
  • 2107220590
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.