Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιδρύματος για το θάνατο του Γιάννη Μπεχράκη

Tην βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση.

Ο Γιάννης Μπεχράκης μπορεί να έφυγε πρόωρα, αλλά πίσω του αφήνει ως παρακαταθήκη ένα τεράστιο έργο, καλλιτεχνικό και φωτοειδησεογραφικό, που τον κατατάσσει στους κορυφαίους φωτορεπόρτερ της εποχής μας. Παρών σε όλα τα μεγάλα και συγκλονιστικά γεγονότα που σφράγισαν τις τελευταίες δεκαετίες τον κόσμο, κατέγραψε με τον φακό την Ιστορία με έναν μοναδικό τρόπο, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις παναθρώπινες αξίες. Ανάμεσα στις πολλές και εξαιρετικές διακρίσεις, τις οποίες έλαβε, ήταν και το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016 για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης, ως επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου Reuters, ενώ το 2000 είχε τιμηθεί και με το Βραβείο του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση για τις επιτυχίες του στη φωτογραφική καταγραφή μεγάλων πολιτικών και άλλων γεγονότων και την κάλυψη των πολεμικών συγκρούσεων και εμφύλιων συρράξεων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους του Γιάννη Μπεχράκη εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β. ΜΠΟΤΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

• Βασ. Σοφίας 27, Αθήνα
  • 2107245550, 2107239291
  • 2107220590
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.