To Ιδρυμα εκ του Σκοπού του προσφέρει Δημοσιογραφική Παιδεία σε Πανεπιστημιακό (τριτοβάθμιο) επίπεδο. Ήδη, από το 2005, συμμετείχε στην ομάδα μελέτης αποτέλεσμα της οποίας ήταν η Συνέργεια QJNT, που μετεξελίχθη στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

Το Ινστιτούτο έχει πολυσχιδή δραστηριότητα, και συναποτελείται πέραν του Ιδρύματος Α.Β. Μπότση από το Αυστριακό Δημόσιο Πανεπιστήμιο DUK, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και εσχάτως με αντικείμενο την υλοποίηση διεθνών Προγραμμάτων σπουδών, την Ένωση Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου που εκπροσωπεί τους έγκυρους Ευρωπαϊκούς Ενημερωτικούς ομίλους Le Monde, El Pais, Corriere della Sera, Der Spiegel, International New York Times, κ.α..

Το Ινστιτούτο μεταξύ άλλων προσφέρει τριτοβάθμιες σπουδές και Μεταπτυχιακούς τίτλους στην Αθήνα και στην Βιέννη qjnt.gr και cmcs.edu.gr

Eπισκεφθείτε τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του  Εuropean Communication Institute:

Quality Journalism & New Technologies    http://www.qjnt.gr/

Content Marketing & Communication Strategy    http://cmcs.edu.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣ. ΜΠΟΤΣΗ
Προκήρυξη Υποτροφιών  για Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Δημοσιογραφία

Το ΄Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση στα πλαίσια του σκοπού του προκηρύσσει Τρεις (3) υποτροφίες

  1. Μία (1) υποτροφία για σπουδές στο διετές, δίγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» (eci-org.eu) που υλοποιείται από το Eυρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ΕCI) και το κρατικό Αυστριακό Πανεπιστήμιο DUK σε συνεργασία με το ΄Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση. Το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα  διάρκειας από  Δεκέμβριο του 2023 έως Δεκέμβριο του 2025, απευθύνεται σε δημοσιογράφους και αποφοίτους σχολών ΜΜΕ/ Επικοινωνίας / Κοινωνικών Επιστημών. Ο επιλεγείς πρέπει να είναι σε θέση να ταξιδέψει στην Αυστρία κατ’ελάχιστον για 2 περιόδους, κατά  τους μήνες Ιούνιο 2024 και  Ιούνιο 2025. Η διάρκεια της υποτροφίας  είναι  διετής. Το σύνολο των διδάκτρων είναι 9.150 ευρώ. Το Ίδρυμα με την υποτροφία καλύπτει μέρος του συνολικού κόστους των διδάκτρων, ήτοι 3.000,00 ευρώ. Το υπόλοιπο (6.150,00€) επιβαρύνει τον υπότροφο και καταβάλλεται τμηματικώς. Η υποτροφία περιλαμβάνει επίσης το κόστος διαμονής των περιόδων στην Βιέννη.
  2. Δύο (2) υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας διετούς διάρκειας. Το ποσό της υποτροφίας είναι 2.000,00 ευρώ (δύο χιλιάδες) και καλύπτει ολόκληρο το τέλος  φοίτησης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει προηγουμένως να έχουν γίνει δεκτοί από το ανωτέρω τμήμα του ΑΠΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν πλήρη φάκελο μέχρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στη γραμματεία του Ιδρύματος, οδός Βασ. Σοφίας 27, (4ος όροφος), Αθήνα, τηλ. 210 7245550, 210 7245558, καθημερινώς 10.00 π.μ. – 03.00 μ.μ., πλην Σαββάτου και Κυριακής. Ειδικά και μόνο  για τους ενδιαφερόμενους για την πρώτη (1) υποτροφία είναι δυνατόν να υποβληθεί ο φάκελος και σε ηλεκτρονική μορφή (σαρωμένα έγγραφα) μέχρι την παραπάνω προθεσμία, στα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο πλήρης φάκλεος πρέπει να περιλαμβάνει 1) Βιογραφικό, 2) Αντίγραφο Πισστοποιητικό Σπουδών, 3) φωτογραφία Αστυνομικής Ταυτότητας από την οποία να φαίνεται η ελληνική ιθαγένεια του υποψηφίου και η ηλικία του (η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 35ο έτος), 4) Πισστοποιητικό Ποινικού Μητρώου (κομίζεται από τους επιτυχόντες και κατόπιν προθεσμίας). Οι υποτροφίες στο ECI χορηγούνται με την προϋπόθεση αποδοχής του υποψηφίου και από το Ινστιτούτο. Για την υποτροφία στο ΑΠΘ απαιτείται Βεβαίωση της Σχολής ότι έγινε δεκτός/ή για φοίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. 

Η επιλογή του υποτρόφου θα γίνει μετά από ελεύθερη κρίση του ΔΣ του Ιδρύματος. 

Κατεβάστε την προκήρυξη

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β. ΜΠΟΤΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Βασ. Σοφίας 27, Αθήνα
  • 2107245550, 2107239291
  • 2107220590
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.